Wedstrijdverslagen

Najaarscompetitie

van Dion Bell 04-11-2017

Tivoli JO9-1 – Maarheeze JO9-1 7-3

Het leuke van de huidige opzet is dat je vooraf totaal geen idee hebt van de sterkte van de tegenstander, de uitslagen van vorige wedstrijden zijn niet openbaar. Dus ook nu weer geen idee wat te verwachten. Al vlug werd duidelijk dat we van deze tegenstander niet hoefden te verliezen, het enige waar ik me zorgen over maakte, was het lompe spel van enkele spelers van hun. Bij iedere bal gleden zij met een sliding op onze spelers af, gelukkig konden ze iedere keer het inglijdend kind ontwijken. Ik heb toch duidelijk gemaakt aan de trainer dat het niet de bedoeling is dat slidings gemaakt worden bij de kleintjes. Uiteindelijk zonder kleerscheuren de wedstrijd door gekomen. 11-11-2017

Tivoli JO9-1 - Eindhoven JO9-2 3-4

Dit was een belangrijke wedstrijd om te zien waar we staan. In het begin vond ik ze niet zo sterk, of kwam dat omdat wij het spelletje heel goed speelden. In de 1e helft hadden wij het beste van het spel en kwamen goed op voorsprong. De 2e helft was voor Eindhoven waardoor het enkele minuten voor het einde 3-3 stond. De neutrale toeschouwer en ook de niet neutrale toeschouwers hebben genoten van deze wedstrijd. Net voor het einde scoorde Eindhoven nog de winnende goal, jammer, dit was echt een gelijkspel wedstrijd, allebei hadden we kunnen winnen en verliezen. Na deze wedstrijd veel complimenten gekregen over het niveau van ons team. 18-11-2017

Geldrop JO9-3 - Tivoli JO9-1 4-5 (3-4)

Weer een wedstrijd op kunstgras, dit geeft voor de kids toch echt nog steeds problemen, de bal rolt veel sneller dan op gras. Maar toch was het binnen 10 minuten 0-4, met goed spel, combinatievoetbal creëerden we kans op kans, dit was een hele goede fase. Hierna viel er een sluier van overmoed over het team. Voor de rust was het 3-4, doordat te ver naar voren gevoetbald werd en niet mee terug verdedigd werd. In de rust dit aangehaald en de opdracht meegegeven dat geen doelpunt meer tegen door slecht verdedigen. De 2e helft was nog niet begonnen of Geldrop scoort, met veel geluk een wonderschoon doelpunt (4-4). Wij gingen op jacht naar de verlossende treffer, zonder achterin teveel weg te geven, dit lukte aardig. Op een paar keer na, maar daar bracht Joep redding, die weer een goede wedstrijd gekeept heeft. De druk naar voren gaf uiteindelijk de bevrijdende treffer, (4-5), achteraf was het niet nodig geweest deze wedstrijd zo spannend te maken. Toch goed gewerkt. 25-11-2017

Tivoli JO9-1 – DBS JO9-2 4-2 (1-0)

Omdat Nathan er niet bij was, hadden we geen wisselspeler, daarom de opdracht zuinig spelen, niet teveel naar voren spelen, dit werd goed opgepikt. Na enkele schoten van afstand wist Pim het doel te vinden, Enkele goede acties werden net niet beloond door een doelpunt, het positieve was dat de tegenstander nauwelijks kansen kreeg. Na de rust nog steeds niet teveel druk naar voren, de laatste 10 minuten mochten zo druk zetten. Dit was eigenlijk niet nodig, met dit spel kregen we voldoende kansen, een paar afstandsschoten en acties voor het doel. Ook een fraaie combinatie welke begon met een hakbal van Pim op Stijn, deze gaf strak voor op Luuk, dit had een doelpunt mogen zijn, mooie aanval. Ondertussen was het (3-0), de tegenstander kreeg pas 1e kans na de rust, deze werd ingeleid door Tommy, die tijdens een dribbel voor de goal de bal niet afschermde waardoor de tegenstander hem er zo in kon tikken. Direct hierna weer een korte verslapping waardoor de tegenstander de druk op ons kon zetten (3-2). Toch heb ik niet het gevoel gehad dat we dit gingen verliezen, het stond als een huis en we kregen voldoende kansen, een mooi hoog afstandsschot van Stijn bracht de eindstand op 4-2. Goed gewerkt, degelijk gespeeld, als we nog zuiniger omgaan met de kansen, dan… 02-12-2017

Woenselse Boys JO9-2 - Tivoli JO9-1 4-0 (1-0)

Op de kou konden we ons kleden, dus daar hadden we niet zo’n last van, maar het kunstgrasveld was voor de bal 1 grote ijsbaan. De bal rolde niet maar gleed over het veld. De tegenstander had hier iets minder moeite mee, waardoor zij makkelijker konden voetballen. We waren telkens een stapje te laat en de ballen gleden voortdurend van de voet. Helaas, hopen dat we de laatste wedstrijd wel winnend afsluiten.